http://www.youtube.com/anjaceline <---> http://vimeo.com/user8154552

torsdag 14. januar 2010

Katastrofen på Haiti

Josh Groban sendte en bra link på twitter om hva som faktisk foregår på Haiti akkurat nå.. Huff... Det gir meg tårer i øynene...

http://www.boston.com/bigpicture/2010/01/haiti_48_hours_later.html

NB! Veldig stekre bilder

onsdag 13. januar 2010

Jordskjelvet på Haiti og fattigdom rundt om i verden..

Nok et grusomt jordskjelv har rammet denne jorden. Alltid skal det gå ut over de som fortjener det minst. Skulle ønske jeg kunne dra ned å hjelpe. Min drøm er å hjelpe andre, og en gang i livet skal jeg oppnå det. Planen er å lage en dokumentar som får opp øynene for alle de trangsynte nordmennene der ute... Vi er nødt til å gjøre noe... Men verden reddes på feil måte!

Bare tenk dere om alle miliardene som blir donert til U-land hvert år hadde kommet dit det skulle? Da hadde det garantert ikke vært så mye fattigdom som det er nå. Alt handler om korupsjon og grusomheter. Bodyguarden vår i Kenya fortalte meg at staten tar risen og varene de får gratis av rødekors og selger det dyrt til befolkningen. Det er forferdelig. Røde kors, en organsisasjon man kan stole på? Tenk at det finnes så griske mennesker som ser landet sitt sulte, og alikavel stikker av med pengene som skal hjelpe...

Men hvor skal man begynne?

Det finnes også mange korrupte organisasjoner. Så en dokumentar fra Afrika (kommer ikke helt på hvilket land det var fra, men lurer på om det var Kenya) der man kunne søke om støtte til å danne en organisasjon, uten at de sjekket det opp. Så de mottok penger i måneden som gikk rett til deres egen lomme. De besøkte flere som skulle være en "organisasjon", hvor det viste seg at de bodde i fine hus og ikke drev med noe form for veldedighet.

For en ca uke siden var familien min borti en organissasjon som heter Child Africa. De forlanget 614 kr for to julekort og en kalender, og kom med purregebyrer. Dette var snodig så vi sjekket det opp på nettet, og det viste seg at det sto flere steder at denne organsisjasonen ikke helt fulgte det de sa. Tv2 hjelper deg og forbrukerrådet hadde også fått flere negative innlegg på denne organisasjonen. Heldigvis fikk vi kanselert betalingen, så det ordnet seg. Hvis dette er en virkelig organisasjon som de sier, er de nødt til å stå frem, for det er noe hummelumsk med... Leste en lang artikkel om dem at fadderbarna ikke fikk pengene sine, osv.
Ikke bra.

Gir masse varme tanker til ofrene på Haiti! Håper verdens elendighet ender en dag......