http://www.youtube.com/anjaceline <---> http://vimeo.com/user8154552

mandag 28. februar 2011

Artige og selvopplevde fakta om Australia

1. Når man søker visum, må alle navn stemme med passet. Ellers få du faktisk ikke flybillett til Australia. Alltid ha god tid før flyet går slik at du kan grine, krangle og sutre deg til et nytt viusm.

2. Flyturen er evig lang. Da er det godt at man kan spille tetris og andre morsomme spill med de andre passasjerene via en skjerm som er på setet foran.

3. Husk å alltid ha med deg tykk jakke/bukse, regntøy/paraply, solbriller vindjakke, solkrem og bikini hvis du skal ut å titte.

4. Er du redd for at du kommer til å savne den norske maten? Frykt ikke! Jarlsberg og andre Norske kjenninger finnes i butikken!

5. Hvis du kjeder deg en dag, er det bare å stikke hodet over gjerdet til naboen. Hvis det er litt utpå kvelden kan det hende de ikke husker at du var på besøk.

6. Man kan snakke om utrolig pinlige ting offentlig her. Men vær forsiktig, det kan luske en nordmann i buskene.

7. Savner du å høre en god latter? Da er det faktisk bare å åpne vinduet, for det finnes en fugl her som høres ut som han ler.

8. Hjemmelengsel? Da kan man sitte på facebook å se at ingenting skjer, siden alle sover.

9. Tidsforskjellen er derimot ikke så dum. Man kan prate med alle som kommer hjem fra byen, og DET er morsomt! Mye som man ikke hører til vanlig og kan fylle sitatboka med.

10. Det finnes enormt mange trikker, tog og busser her! Derfor er det utrolig lett å sette seg på feil. Det har vel skjedd to ganger på få dager.

11. De som støtter kollektivtrafikk havner så å si i himmelen her nede. Hvis du skal en plass må du bytte minst 4 ganger, fra tog ,til trikk ,til buss, til trikk igjen.

12. Hvis du skal en plass må du planlegge på forhånd hvordan man skal komme seg hjem igjen.

13. Redd for slanger? Etter å ha spurt minst 10 av de innfødte om de finnes her, har jeg endelig slått meg til ro med at de lever kun i bushen.

14. Ønsker du å lære et annet språk enn engelsk? Ikke fortvil, det viser seg at det er flere immigranter her enn innfødte.

15. Hvis du ønsker å se enn kenguru, må man faktisk på zoo. Men de lever også i bushen, litt som om vi har elg i skogen.

Ikke glem dette/Don' forget this:
All the Norwegian passport holders need to obtain visa to Australia if you want to travel there

5 kommentarer:

  1. Elg ser ja da ofte hjemme hehe;) Ser for meg deg på "Grensevaktene" på tv Norge nå! En morsom måte å fortelle om det du har opplevd så langt=) Hva heter det akkurat der du bor forresten? har skolen starta?:D

    SvarSlett
  2. Hehe kult å lese om :-) håper alt er bra med deg der nede!!

    SvarSlett
  3. Haha, i bush'n du liksom... Jeg så kangaroo hver dag både til og fra skolen ;) Bodde bare litt utpå landet.. ;)

    SvarSlett
  4. Это было 15 очков спрашивал я себя. Я хочу во-первых, чтобы увидеть птицу, кто смеется длинная и мучительная смерть. Во-вторых, я также слышал Есть красные эпического в кустах тоже.

    SvarSlett
  5. Don´t forget this:

    All the Norwegian passport holders need to obtain visa to Australia if you want to travel there. To get a visa go to
    http://auvisa.org/

    SvarSlett